lauantai 21. tammikuuta 2012

blogin päivitystietoja (viimeisin päivitys 23.12.2011)

Tuntuu että tämä blogi paisuu kuin pullataikina mutta sille ei nyt vaan voi mitään.
Tein tänne tälläisen osion johon kirjoitan mieleen juolahtavia juttuja ajalta jonka saimme olla Santerin vanhempina. Näin kenenkään joka on blogin jo lukenut, ei tarvitse käydä koko blogia lukemassa aina uusien tiedonmurusten toivossa vaan voi käydä napsimassa ne täältä tietoonsa. En siis käy kirjoittamassa blogiin enää mitään tämän 14.1.2010 jälkeen (no niinhän sä luulet...eikun ihan oikeasti yritän antaa sen olla rauhassa) vaan lisään tänne aina uusia kirjoittamatta jääneitä juttuja. Tänne voisi oikeastaan käydä porukka laittamassa kommenttejakin jos mieleen tulee jokin "santerimainen juttu" jota ei ole toisille vielä julkistettu.

Alakoulu-ajalta (4-6 luokka siis):

Tajusin juuri että eiväthän kaikki tätä lukevat todellakaan tiedä miksi Jouni-opettaja on niin arvostettu ja pidetty opettaja ja niinpä tuo keväällä 2007 esitetty runokin jää varmaan vähän avautumatta.
Selitystä siis:
Ensinnäkin Jounilla (itseasiassa myös vaimollaan Sinikalla, kumpi on opettanut tavan toiselle, sitä en tiedä....) oli ihana tapa huomauttaa oppilaalle kaikkien kuullen kun oppilas teki jotain todella hyvin. Se,  että lapsi saa kehua ja kiitosta osaamisestaan on omiaan nostamaan lapsen itsetuntoa. Näin kukaan ei koe olevansa kaikessa muita huonompi kun jokaisen vahva puoli tuodaan esille ihan julkisesti.
Samalla lapset oppivat että jokainen on jossain todella hyvä ja niinpä kenelläkään ei ole tarvetta kiusata toista sellaisesta mitä toinen ei kunnolla osaa, hänhän osaa sitten jotain muuta paremmin kuin toiset.

Tuo "isä konsanaan" tuli runoomme tämän tapahtuman johdosta:
yhtenä päivänä alakoulun aikana Santeri tuli kotiin verryttelyhousut jalassa. Ihmettelin että "eikös sulla ollu aamulla farkut, missäs ne on nyt?" Santeri kertoi liukastuneensa ja kaatuneensa kuralätäkköön ja koska kerran oli liikuntatunnin takia verkkarit mukana niin vaihtoi ne sitten jalkaansa. Tuumasin että hyvä kun hoksasit mutta missäs ne farkut nyt sitten on ? Santeri sanoi rauhallisesti "no ne on tietty mun repussa".

Tässä vaiheessa mielikuvitukseni alkoi laukata, näin mielessäni kuravettä valuvat farkut kirjojen seassa mytyssä ja ennätin jo miettimään kuinka ihmeessä saan niistä kirjoista enää lukukelpoisia...avasin repun ja löysin täysin puhtaat ja kuivat farkut, kirjatkin olivat siistit. Olin tietty ihan ihmeissäni, "mitä kummaa, näähän on kuivat ja puhtaat ?" Santeri sanoi että "tottakai ne on puhtaat kun Jouni pesi ne. "
Siis mitä ?! Sitten Santeri kertoi että aina jos jollakulla sotkeentuu koulussa vaatteet niin Jouni kysyy että onko vaihtovaatteita mukana ja jos on, niin sitten hän pyytää vaihtamaan ne toiset vaatteet päälle ja vie likaantuneet vaatteet pesukoneeseen ja tuo ne sitten puhtaina takaisin. Oikeasti ! Minähän otin ja soitin koululle antaakseni myönteistä palautetta ja sain kuulla että "koska koululla kerran on pesukone niin tottakai lasten vaatteet pestään jos ne koulussa likaantuu".
Sen minä vaan sanon että kun tuollaiseen kouluun on kerran lapsensa saanut niin ei ole ihme jos vähempi ei enää kelpaa ; )
lisätty 28.1.2010:
Ihan tarkkoja vuosilukuja en muista, jokatapauksessa asuimme jo täällä Leivonmäellä.  Santeri tarkkaili aina liikennettä ja kyseli liikennemerkkien merkitystä ja nimiä ja niitä sitten hänelle tietenkin kerrottiinja hän sitten kertoili merkkien nimistä ja tarkoituksista aina autoillessamme, varmisteli että osaa ne. Yhden liikennemerkin kanssa oli vaan sellainen tilanne että Santeri väitti koko ajan meidän olevan väärässä kun käytimme siitä merkistä ihan väärää nimeä.                                                                                              

Vasta yläkouluun siirtyessään Santeri alkoi käyttämään perheen ulkopuolisten paikallaollessa"Hattivatti-vaara"-liikennemerkistä sen virallista nimeä eli Hattivatti-vaarasta tuli vasta silloin Taajama-alue-merkki. Kyllä me senkin jälkeen käytimme tuota ihanaa Hattivatti-vaara- nimitystä kun keskenämme puhuimme paikoista, tyyliin "he asuvat  Rutalahdessa vähän sen Hattivatti-vaara- merkin jälkeen samalla puolella tietä kuin se merkki on".

Heti lukemaan opittuaan Santeri hämmästeli ettei voi olla lukematta liikennemerkkejäkään. Kerran kävi sitten niin että laitoin autoa parkkiin Harjun kupeeseen, sinne ylös nupulakiviselle parkkipaikalle. Lippuautomaatin vieressä oli iso pakettiauto parkissa ja se peitti osittain sen kyltin joten Santeri näki vain osan kyltistä ja ihmetteli minulle sitten ihan vakavissaan "miks tossa lukee tomaatti, mikä ihmeen tomaatti kun eikös sen pitäis olla automaatti". Juu, olihan se toki lippuautomaatti ja lähempi tutkimus paljasti kyltin olevan ihan oikein kirjoitetun. Tuon jälkeen meillä sitten sanottiin kotona aina automaatteja tomaateiksi ja se oli virnistelyä aiheuttava kun tuo muisto tuli aina mieliimme.

Joskus jokainen kuulee asioita ihan hassusti...Santeri oli jotain viisi tai kuusivuotias kun hän alkoi keittiössä ollessamme tivaamaan  "miks ihmeessä oot alkanu sanomaan mikroaaltouuni kun sehän on mikroAUTOuuni, itte oot sitä aina niin sanonu". Ei meinannut millään uskoa että olen ihan varmasti aina sanonut nimenomaan mikroaaltouuni, hän kun oli aina kuullut sen aalto-sanan auto-sanaksi.
Sitten häntä itseäänkin alkoi naurattamaan ja hän totesi "mää oonki miettiny että miks kummassa se on muka mikroauto kun eihän se ees liiku mihinkään".

28.1.2010:vuodelle 2000, elokuuhun, laitoin Santerin polkupyöräkortista juttua ja kuvan myös. Löysin kortin, jonka luulin jo aikoja sitten päätyneen roskien mukana pois kodista, vasta tänään käydessäni läpi Santerin laatikoita.

29.1.2010:Esikoulun aloituksesta kertovaan kohtaan laitoin sinä päivänä otetun kuvan ja pari sanaakin kirjoitin. Vuosi on siis 2000.
Päätinkin tehdä nyt niin, että kerron täällä mihin kohtaan olen laittanut "päivitystä". Muuten tästä sivusta tulee yhtä pitkä ja kattava kuin itse blogista.

5.2.2010: Kävin lisäämässä parit kuvat. Vuodelle 1998 tuli 4.5. ja 16.5. päiviin kuvat. Vuoden 1999 uimakoulun viimeiselle päivälle tuli uintikuva, siis 22.6.                                                                           Löysin tuolta yhdestä omasta jemmastani kuvan jonka on ottanut Tukholman Grönalundin automaatti eli kuva on Fritt Fall-laitteesta juuri ennen kuin se pudottaa tuon vaunun kohti maata. Päivämäärä on siis 16.6.2007
Ihan totta hei...jos sinulla on kuva tai videopätkä tai vaikka vaan Santerin puhetta jossain niin laita ihmeessä se minulle tulemaan ! Olisi kiva saada lisää materiaalia tänne sivuille. Itseasiassa videopätkä Santerista tekemässä ihan mitä vaan olisi muutenkin nyt kovin tarpeellinen, ota yhteyttä minuun jos sinulla on jotain niin kerron miksi videota tarvitaan nyt ihan tässä helmikuun aikana.

8.2. Lisäsin kaksi kuvaa syyskuulle 2007. Jos kuvan / kuvien ottaja haluaa ettei niitä julkisteta pyydän ilmoittamaan minulle jotta tiedän poistaa ne. Jos taas kuvaaja(t) sallivat julkaisun niin olisi kiva saada nimitiedotkin tuonne sivulle joten eikun viestiä vaan tulemaan.

9.2. Kävin suurentamassa 2007 kesällä Tukholman Gröna Lund-huvipuistossa otettua kuvaa koska huomasin että eihän sen kanssamme samassa vaunussa olevan tuntemattoman hepun paidan teksti näykkään pienemmässä kuvassa.

10.2. Lisäsin vuoden 2000 kesälomareissukohtaan pari kuvaa.

11.2. Parit "lennähtelevät lausahdukset" päivitetty kohdalleen.

13.2. Korjasin vuoden 2008 yhden kuvan tiedot. Kuva on nyt kohdallaan 29.5.2008 eikä syksyssä johon se oli vahingossa laitettu.
23.4.2010: Piti olla Santerin 16 vuotissynttärit...en saanutkaan järjestää yllätysjuhlia...räpelsin sitten kuitenkin runon. Itkin ja räpelsin joten ymmärtänet ettei runo ole mikään taidepläjäys.

9.5.2010 Äitienpäivä...ihan hirveä tänä vuonna...

23.9.2010 Vuosi surua takana... löytyy jostain tuolta sivupalkista, nyt en jaksa kaivaa sille merkinnälle mitään oikopolkua.

28.9.2010: Mikä ihme mättää...sekalaista muistelua sivulta on poistettu se Simply Red:in video; Thank you. Eikä tuonne Vuosi surua takana-sivulle saa haluamaani Jenni Vartiainen: Missä muruseni on- biisiä. Keljuttaa ja pahasti kun en saa tätä nyt pelittämään kuten tahtoisin. Kai tässä olisi jotain keinoja käytettävissä kun vaan ennättäisin paneutumaan asiaan ja tutkimaan vaihtoehtoja. Sitä oivallustani odotellessa toivon että viitsit ihan itse googlettaa nuo biisit noiden sivujen aikana jotta pysyt kärryillä mitä tuntemuksia yritän sinulle jakaa.
(Paitsi että katsopa päivitystä 21.1.2012...siirrettyäni blogin tänne niin jopa vain voikin musiikkia olla mukana kuten halusin.)

23.12.2011 Sain pari päivää sitten kasvattini emännältä kuvan jonka hän oli ottanut Santerista (ja Pekasta) kun kävi hakemassa pentunsa kotiinsa.
Tuo kuva oli niin ihana, niin aito ja rehellinen että minun oli pakko julkistaa se. Rustasin sitten kuvan seuraksi runon vaikkei runoratsulla ole ollenkaan menohaluja. Mutta tuolla blogissa se jossain on, kuva ja runo siis.
21.1.2012 Koko blogi siirtyi entisestä paikastaan tänne. Vaihdoin siis blogia  koska halusin saada musiikkivideoitakin näkyville. Pitäisiköhän tämä blogin päivityslistakin tehdä jotenkin käänteiseksi...ääh, olkoon näin !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti