lauantai 21. tammikuuta 2012

Santerin herkkuruoat ja muut herkut

Santeri oli siitä "helppo ja hauska" että hän oli kaikkiruokainen. Hän oli aina valmis maistamaan uusia ruokia ja herkkuja. En voinut siis tehdä mitään "inhokki"-listaa tämän herkkulistan rinnalle ja periaatteessa herkkulistalle voisi laittaa kylmästi vaan "ihan kaikki". Mutta koska jotkut herkut olivat hieman vielä ylitse toisten niin laitan tänne niitä, eivät  ole missään järjestyksessä koska eihän kukaan jokapäivä samaa ruokaa tai herkkua syö vaikka kuinka siitä pitäisi.

Nyt kun Santeri ei ole enää seurassamme nauttimassa herkuista niin eipä niitä meille tule enää hommattua kun itkuksi menee jo kun noita näkee kaupassa....itken tätä kirjoittaessanikin sillä minusta tuntuu niin hirveän pahalta kun en enää koskaan voi tuoda kaupasta tai reissuilta Santerille mitään tuttuja herkkujaan, uusista makuelämyksistä puhumattakaan....

Mäkiahon Juustolan leipäjuusto.Santeri oli tarkkana että aina kun meillä oli ulkomailta asiakkaita tai ystäviä käymässä niin leipäjuustoa oli oltava. Leipäjuustoa oli oltava tietenkin jouluna ja vähän väliä muutenkin. Kikka toi tätä Santerin herkkua tarjottavaksi Santerin muistajaisiinkin, kiitos tästä erittäin kauniista teosta koko Mäkiahon Juustolan porukalle.
Natustella ja Punastella juustot samasta paikasta pääsivät Santerin suosikkilistalle ihan ensimmäisestä maistamiskerrasta lähtien.

Ryynimakkara. Vallankin pieni prinssiryynänen oli herkkua. Paketti hujahti kerralla helpostikkin.


Marmaran pizzat ja kebabrullat. Tapoihin kuului että jos isänsä tai minä tai me yhdessä olimme Joutsassa niin sieltä tuotiin sitten tullessa Marmaran ruokia. Yleensä otettiin kaksi perhepizzaa ja kolme kebabrullaa, Santeri loppasi aina suoraan puolet rullastaan ja puolet pizzastaan ja sitten seuraavan nälän yllättäessä loput. Käsittämätön määrä ruokaa mahtui niin solakkaan heppuun...
Aina kun Santeri käväisi isänsä kanssa hakemassa hevosille turvepaalia Joutsasta niin pysähtyminen Marmaraan oli ohjelmassa. Olisi ollut ihme jos kerrankin olisivat tulleet kotiin ilman Marmaran tuomisia !

Tobelerone-suklaa, valkoinen. Aina kun kävin jollain reissulla ulkomailla niin viimeistään kentältä ostin Santerille ison Tobleronen kotiintuomisiksi. Eikä koskaan tarvinnut pelätä että se olisi ennättänyt pilaantumaan...

Mini-donitsit. Ne sellaisessa pahvirasiassa myytävät olivat Santerin mielestä herkullisempia kuin normaalikokoiset donitsit.

Arnold´s:in munkit, täytemunkit tietenkin. Näitä ostin kaupunkireissuilla aina montaa erilaista, yhden laatuaan ja sitten kotosalla ne jaettiin niin että jokainen sai maistaa jokaista laatua. Kun sitten mussuttelujen jälkeen kyselin mikä oli paras niin vastaus oli aina sama "ne oli kaikki hyviä ja niin erilaisia ettei niistä voi sanoa yhtä parasta, sun on tuotava seuraavallakin kerralla taas montaa lajia".

Pienet korvapuustit. Pågen:in korvapuustit oli helppo ottaa mukaan kun Santeri meni katsomaan telkkaria kissansa kanssa. Tyhjä pussi palasi sitten roskikseen, tuskin riitti koskaan kahdelle kerralle vaan kertaistumalla se tyhjeni.
jatkan listaa kun taas kykenen....kerro sinäkin jos muistat jotain mistä Santeri kovin tykkäsi !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti